Energiebesparing

Installatieadvies

Natuurlijke energiebronnen

Procesenergie

Luchtwarmte

Ventilatielucht

Ventilatielucht uit de afzuigunit van een gebouw bevat naast schadelijke CO2 ook nog veel warmte. Deze warmte kan eenvoudig hergebruikt worden door een warmtepomp aan te wenden. De warmtepomp maakt die van deze lage temperaturen weer bruikbare warmte, bijvoorbeeld voor de vloerverwarming.

Buitenlucht kan uitstekend gebruikt worden als bron voor een luchtwarmtepomp. De warmtepomp maakt van de buitenlucht bruikbare warmte voor de vloerverwarming en warmtapwater voor douche en bad. Bij een buitentemperatuur van -15°C kan de warmtepomp nog steeds warmtapwater maken van 55°C zonder bijverwarming.

Proceswarmte kan heel goed gebruikt worden als bron voor een luchtwarmtepomp; de warmtepomp maakt van de proceswarmte bruikbare warmte voor een ander proces. Warmtepompen met natural gas maken temperaturen tot 105°C voor industriële processen.

EnergieEffectief advies aanvragen

Wilt u weten hoeveel energie u kunt besparen of welke bronnen u in kunt zetten? Energie Effectief heeft de kennis in huis om u deskundig te adviseren wat in uw situatie de beste oplossing is!